Vem styr din vardag?

Det första jag gör när jag kommer till jobbet är att slå upp datorn, öppna Outlook och titta igenom… min kalender. Under många år hade jag standardinställningen som innebär att ett klick på Outlook-ikonen ledde till inkorgen.

Men sedan fick jag tipset att vända på steken, och att börja dagen i min kalender istället. När man tänker efter är det egentligen är det helt självklart. Vems prioriteringar är det som ska skapa min vardag? Är det de som skickar e-post eller är det jag själv?

Vem som tipsade mig om det här smarta life-hacket? Det var förstås Annika som numera arbetar hos oss. Hon är bra på att koppla ihop teknik och beteenden och hjälper både oss och våra kunder att förenkla vardagen.

Följ nedanstående instruktioner om du vill ändra förvalet i Outlook från e-post till kalender:

Öppna Outlook på datorn

För att ändra detta till t.ex. kalendern, så klickar du på Arkiv och sedan Alternativ

Klicka på fliken Avancerat

Klicka på Bläddra efter Starta Outlook i den här mappen och välj Kalender

Klicka på OK

Klicka på OK

Starta om Outlook och nu öppnas Outlook med kalendern

Nu är det dina prioriteringar som styr din vardag, åtminstone när du öppnar Outlook. Lycka till!

/Mika

Relaterade stories