Jobba bland molnen, molnlagring

Jobba bland molnen

Att jobba bland molnen är ett enkelt sätt att ligga i fronten och lätt kunna tillgodogöra sig kommande, moderna lösningar. Och eftersom vi platsbygger lösningarna åt er äger ni allt och slipper dessutom bli ”inkastade” i en schablonlösning.

I molnmiljö blir det mesta enklare, tydligare och mer effektivt. För att nämna några exempel förenklas dokumenthanteringen avsevärt jämfört med traditionell lagring. Bara en sån sak som att det går att samarbeta i ett och samma dokument, minskar antalet versioner och mailskörd. Någon (avskräckande) VPN behövs inte heller, du kommer åt allt du behöver genom din personliga inloggning.

I Microsoft SharePoint, som för övrigt är integrerad med Teams, kan ni exempelvis ges tillgång till projekt- och anbudsportal, ledningssystem och ett kommunikativt intranät.

Om ni föredrar kan ni flytta upp hela servern till molnet och därmed slippa den ”gamla burken” som annars behöver stå i sitt avsedda rum. 

Oavsett om ni vill ha ett omfattande intranät eller en enkel plats för information, kan vi bygga upp det åt er i SharePoint. Intranätet innefattar alla era dokument (om ni så vill) och kan dessutom kopplas till Teams. 

Dokumenthanteringen i molnet sparar tid. Och så slipper ni alla olika versioner av ett och samma dokument, till slut omöjligt att hantera. Och eftersom det går utmärkt att dela och kommunicera direkt i dokumenten, kan ni också minska e-posten väsentligt. Ni har dessutom tillgång till alla dokument från vilken enhet som helst – var som helst där uppkoppling finns. 

Information till medarbetare i verksamheten har en besynnerlig förmåga att inte nå fram till alla. Vi kan inte utlova perfektion i det sammanhanget, men väl ett lyft om ni använder er av SharePoint och Teams. Vi berättar gärna hur. 

Kanske är internkommunikation en av nutidens största utmaningar i de flesta organisationer. En del i att lyckas handlar om att använda rätt verktyg, rätt kanaler och välja vad som ska kommuniceras till vilka. Med Microsofts verktyg kan ni komma en bra bit på väg. 

När pandemin slog sina käftar i oss blev många bekanta med Teams och de flesta är idag väldigt vana vid att använda Teams för möten. Inte fullt lika många har koll på Teams ytterligare funktioner, som verkligen skapar möjligheter för att jobba effektivt och meningsfullt tillsammans. 

SharePoint är Microsofts moln och erbjuder företag möjlighet att lagra dokument, informera och kommunicera via intranät och exempelvis publicera nyheter i verksamheten. I SharePoint finns också möjligheter att bestämma vem som ska ta del av vad, både sett till information och dokument. Bland mycket mer. 

Genom att nyttja Microsofts verktyg för samarbete kan ni effektivisera och förenkla flödet. Till exempel kan ni ha en projektportal och ett intranät som är integrerat med Teams, där ni kan kommunicera i olika team och kanaler. Briljant om du frågar oss. 

Ett omfattande verksamhetssystem kan ibland vara lösningen för organisationer som har ett stort flöde av information i vitt skilda sammanhang. Vi bygger upp system som är fullständigt anpassade till er verksamhet och de behov vi tillsammans identifierar i en uppstartsfas. 

I SharePoint finns möjlighet att upprätta en projektportal som underlättar för samtliga inblandade. Inte bara får man en omedelbar överblick över projekten och tillhörande dokument. Ni kan också bestämma att ni vill ha olika behörigheter, flöden och förträfflig sökfunktion genom enkel uppsatt metadata. 

I SharePoint finns möjlighet att upprätta en anbudsportal som underlättar för samtliga inblandade. Inte bara får man en omedelbar överblick över projekten och tillhörande dokument. Ni kan också bestämma att ni vill ha olika behörigheter, flöden och förträfflig sökfunktion genom enkel uppsatt metadata. Ni kan dessutom få en funktion som via Teams eller e-post skickar en påminnelse när ett anbud eller avtal är på väg att gå ut. 

Genom att upprätta ett ledningssystem i SharePoint kan ni effektivisera era processer och säkerställa kvaliteten. Systemet öppnar också upp för delaktighet och engagemang i ert övergripande kvalitetsarbete, samtidigt som det också är möjligt att begränsa så att rätt person får rätt information. 

En molnserver fungerar precis som en vanlig, fysisk server. Bort med ”burken” som behöver stå i sitt kylslagna rum och upp med servern i molnet. Till skillnad från fysiska servrar tillåter molnservrar även delning av minne och processorkraft över länkade (virtuella) servrar. Med tanke på deras tillgång till serverutrymme kan molnservrar användas för att driva alla typer av molnbaserad databehandling inklusive Infrastruktur som en tjänst (IaaS), Plattform som en tjänst (PaaS) och Programvara som en tjänst (SaaS). Molndataservrar har också all programvara de behöver för att köra inbyggt, så du behöver inte oroa dig för uppgraderingar. 

SharePoint och tillhörande Microsoft-miljöer är så kallat platsbyggda. Det innebär att ni när som helst kan byta IT-partner eller leverantör utan att förlora det ni redan byggt upp. Tack vare att vi platsbygger era lösningar ges ni: 

  • Bättre nyttjande av det ni redan betalar för – Vi bygger på plats i er egen miljö och ger er mycket bättre nyttjande av det som redan ingår i era Microsoft 365-licenser. 
  • Anpassning – Genom att anpassa produkten i er egen Microsoft-miljö får ni inte bara en ”one-size-fits-all-lösning”, utan en lösning som verkligen är anpassad till er verksamhet. 
  • Säkerhet och integritet – Med våra SharePoint-lösningar håller er data inom er egna Microsoft-miljö. Det ger er fullt ägandeskap av implementerade lösningar och tillhörande data. Det finns även flertalet Microsoft säkerhetsfunktioner att applicera. 
  • Våra platsbyggda lösningar erbjuder det bästa av flera världar – Anpassning, säkerhet och integritet. Det är som att ha en skräddarsydd kostym, helt unik och perfekt passform. 

Microsoft Copilot för Microsoft 365 är ett AI-baserat verktyg som förenklar och effektiviserar arbetet i exempelvis Word, Excel, PowerPoint, Outlook och Teams. Du kan bland annat få hjälp med att skriva utkast, sammanfatta innehåll i omfattande dokument, skapa en presentationer och hitta exakt det du behöver.

  • Copilot i Word skriver, redigerar, sammanfattar och skapar samtidigt som användaren arbetar.
  • Copilot i PowerPoint förenklar skapandeprocessen genom att förvandla användarens idéer via vanligt språk till en designad presentation.
  • Copilot i Excel tar del av insikter, hittar korrelationer och skapar professionella datavisualiseringar på nolltid.
  • Copilot i Outlook kan hjälpa till att effektivisera och hantera inkorgen så att mer av användarens tid kan spenderas på att faktiskt kommunicera.
  • Copilot i Teams gör möten mer produktiva genom att transkribera i realtid och skapa att göra-listor eller påminnelser utefter vad som sades på mötet.

Copilot lanserades i Sverige i januari 2024.

Kom igång med Copilot