Vad föreställer bilden i kaffekoppen?

Vad har sökning i Outlook att göra med det du inte ser fast du egentligen gör det?

Jag börjar med historien bakom bilden i kaffekoppen.

Allt började vid ett besök hos Microsoft i Seattle på USA´s västkust. Anledningen till besöket var att bli uppdaterad om nutid och framtid, träffa och knyta kontakter och ta med dessa kunskaper till dalamyllan för att göra skillnad hos oss och våra kunder.

Vid fikastunderna fanns det ett stort urval av kaffesorter och varianter. En av dessa var kaffe med mjölkskum på toppen. Bredvid stod en apparat som kunde ta emot bilder och sedan skriva ut bilden på skummet.

Bilden i kaffekoppen är alltså en bild på något som jag har tagit kort på en gång i tiden.

Att inte se det man ser

Tillbaka till frågan ”vad föreställer bilden i kaffekoppen” och varför ställer jag den frågan?

Ibland när jag håller utbildningar brukar jag ta upp den här bilden i början och fråga om någon kan se vad det är för bild. Det brukar komma alla möjliga gissningar som exempelvis elefant, Jesus och katt 😊 Vad ser du?

Min tanke med att börja med den här bilden är att ofta har vi många bra saker framför oss och vi lyckas inte se dom. När vi väl ser dom, så förstår vi inte varför vi inte har sett dessa tidigare.

Efter att vi har knäckt koden, så kommer vi se och känna igen den nästa gång.

Symboliken med detta är att Microsoft Office innehåller väldigt många bra funktioner som underlättar vår vardag och dessa finns framför näsan på oss, men vi ser dom inte.

En sådan klassiker är sökning i Outlook.

Sökning i Outlook

När jag frågar deltagarna om vad de tycker om sökningen i Outlook, så varierar kommentarerna från att de ”hatar” den till att de ”älskar” den.

Det är spännande att en funktion kan skapa så olika känslor 😊

När jag ställer frågor om hur de söker, så kommer det fram olika sätt beroende på om du gillar eller ogillar sökningen. De som gillar har hittat verktygspaletten som tänds när markören placeras i sökrutan.

Dessa funktioner underlättar sökningen genom att du kan välja att avsändaren är en specifik person, meddelandet innehållet bilagor och är t ex oläst.

Vad föreställer då bilden i kaffekoppen?

För dig som inte är riktigt säker, så kan jag berätta att bilden föreställer vårt husdjur.
Börjar bilden gestalta sig? Husdjuret heter Charlie och tittar till höger i bilden.

Bläddra längre ner på den här sidan, så får du se vilken bild som jag skickade in i apparaten hos Microsoft.

/Mika

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Relaterade stories