”Uppkopplad eller avkopplad” funderar Markus kring OneDrive

Inte ett moln så långt ögat kan nå, eller? ☁
Foto: Markus Eriksson, Middagsberget (Malung)

Idag är vi, vare sig vi vill eller inte, uppkopplade många timmar i vår vardag.
Det kan handla om sociala medier, ett videosamtal eller ett mail som behöver skrivas.
Men ibland kan det vara behövligt att få känna lugnet också. Det gör jag t.ex. ute i skogen med kameran i hand.

Med tiden så samlar vi alla på oss filer, mappar och bilder. Vissa filer kanske du behöver komma åt på resande fot, några behöver du kunna dela, medan andra kanske räcker med att du kan öppna på kontoret.

Det finns en smidig lösning för det idag som kallas för OneDrive.

OneDrive är en molntjänst, som gör att du kan komma åt dina filer oavsett enhet eller plats.
Det ger mig möjligheten att kunna sitta och jobba avkopplad vart jag vill, som exempelvis på platsen i bilden, för att sedan komma in på kontoret och låta OneDrive synka dokumenten till Office 365. Efter det kan jag komma åt filerna från min telefon, eller varför inte tvärtom? Öppna mina mobilbilder på min dator, som jag nyss tagit och som automatiskt har synkats till OneDrive.

OneDrive sköter automatiskt synkroniseringen av filer som du lägger i mapparna Dokument, Skrivbord och Bilder – med andra ord mappar i utforskaren där de flesta spar sina filer i sin PC, utan att behöva ändra sitt arbetssätt.

Hur vill du jobba? Uppkopplad eller avkopplad? På kontoret eller i sommarstugan?
Jag föredrar blandningen och möjligheten att själv kunna välja.

/Markus

Relaterade stories