PC i molnet

PC i Molnet är en tjänst som kan användas med dina befintliga Microsoft 365 Business Premium- och Enterprise-licenser

Tjänsten ger användarna en säker tillgång till Windows 10-skrivbord och tillhörande företagsapplikationer oavsett enhet och operativsystem.

Varför PC i Molnet?

  • Du kan skala ner kostnaderna för hårdvara eftersom alla medarbetare inte längre behöver lika kraftfulla datorer
  • Du har inte samma behov av lokala filservrar, vilket kan innebära en kostnadsbesparing
  • Flera användare kan dela på en och samma dator i molnet
  • Användare kan komma åt sin arbetsmiljö säkert utanför kontoret, utan att använda VPN-klient

Oavsett var, oavsett enhet, oavsett när

I stället för att vara låst till en företagsägd enhet och/eller en VPN-klient kan användare logga in på PC i Molnet varifrån de vill med sitt företagskonto. Tjänsten möjliggör inloggning från de flesta enheter och operativsystem, såsom Android, iOS, iPadOS, Mac och Windows.

Virtuella skrivbord ger de anställda möjlighet att jobba från vilken enhet de önskar och varifrån de önskar, utan att det påverkar vare sig effektivitet eller säkerhet. Med Windows Virtual Desktop får alla anställda tillgång till sina filer och applikationer på samma sätt som om de skulle använda dem lokalt, oavsett om de befinner sig hemma eller på resande fot.

Fått nog av höga kostnader för hårdvara?

Genom att nyttja PC i Molnet minskar du behovet av prestanda i användarnas datorer. Datorerna lever längre och ditt företag kan använda sig av datorer med lägre kapacitet.

Med PC i Molnet kan flera personer använda en och samma Windows 10-dator i molnet samtidigt. I stället för att installera unika program och applikationer på varje användares dator kan de komma åt företagsspecifika tjänster som HR- eller ekonomisystem direkt genom PC i Molnet. Användarna loggar in med sitt personliga företagskonto som ger dem åtkomst till sitt skrivbord och sin data i molnet. Stödet kallas Windows 10 multi-session.

Förenklad teknisk offboarding

När personer slutar på företaget behöver du inte avinstallera applikationer eller återställa datorerna på samma sätt som tidigare. Det räcker att blockera användarens tillgång till PC i Molnet.

Skala upp eller ner efter behov

Eftersom PC i Molnet ligger i Microsoft Azure kan du själva justera kapacitet efter ert behov.

Vem passar det för?

PC i molnet passar för de flesta användare som behöver en tillgänglig och säker arbetsplats oavsett var, när eller vilken enhet de behöver arbeta med.
Den är smidig att använda för medarbetare som vanligtvis delar på en och samma dator. Det kan vara roller som receptionister, fabriksarbetare, kassapersonal, lagerarbetare eller säsongsarbetare. Det är också användbart på kontor där det finns ett behov av en eller flera lånedatorer för medarbetare och konsulter. Genom att ge tillgång till PC i Molnet kommer varje användare snabbt åt sin egen vy och kan direkt använda sina applikationer och dokument.

/Roger

Relaterade stories