Högskolestudenter tog emot stipendium på 20 000 kronor

Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium 2021 är nu utdelat till de fyra utsedda stipendiaterna.
Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium
Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium

När Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium delades ut för fjärde året i rad så var det under enklare former än tidigare, då inga festligheter är möjliga att arrangera under pandemin. De fyra studenterna uppvaktades utomhus på hemmaplan och, i snö och ihållande regn, fick de ta emot blommor, diplom och en check på 20 000 kronor.


Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium delas ut gemensamt av fjorton företag verksamma i Borlänge och Falun, i samarbete med Dalarnas studentkår. Fyra stipendiater utses varje år. Företagen vill med stipendiet premiera och uppmuntra studenter som utifrån studieresultat och sitt sociala engagemang är bra förebilder för andra studenter och goda representanter för Högskolan Dalarna.


Intentionen är att initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges och Faluns attraktivitet som studentstäder.
– En attraktiv högskola är viktig för företagen och för regionens utveckling. De som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges, Faluns och hela regionens näringsliv, säger Anna Timander, Kopparstaden, och Pernilla Bergkvist,
Tunabyggen, som tillsammans delade ut årets stipendium.

Årets stipendiater

Årets mottagare av Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium är Maria Karlsson, Mattias Bergström, Hanna Almquist Pessoa och Karim Golestaneh.

Presentation av kandidaterna

Relaterade stories