Tycker du att det är svårt att välja ny dator?

Ja, vad ska man egentligen tänka på?!

Vid beslut kring val av ny dator, så är det faktiskt en djungel där ute med alla olika typer av tillverkare, modeller, storlekar, funktioner, tillbehör och prestanda.

Tänk på det här

Det första du ska göra, är att klargöra vad du ska använda datorn till. Hur ser behovet ut?

Jobbar du till exempel mest med Outlook, Word och Excel? Ja, då kanske du inte behöver den allra värsta, dyraste datorn med mest prestanda och flest funktioner.
Däremot om du jobbar med CAD-ritningar, bild och videoredigering, krävs det mer prestanda för att få en bra upplevelse.

Behöver du flytta runt din dator eller ska den stå på ett och samma ställe? Har du som krav att en dator ska vara slimmad och snygg, eller är design bara en positiv bieffekt?

Och vilka tillbehör bör man egentligen byta ut när man byter dator?

Andra typer av frågor som också påverkar valet av arbetsplats med tillbehör.
Har datorn stöd för två bildskärmar, eller behöver man en dockningsstation då? Är en stor 49”-skärm motsvarande två skärmar, ett bra alternativ för mig? Vilka bärbara modeller har numeriskt tangentbord? Är det någon skillnad på konsument- och företagsdator? Och vilken datormodell är egentligen bäst ur ett hållbarhetsperspektiv?

Ta hjälp på dalmål

Ja, många frågor blir det och mycket är det att tänka på för att göra ett bra och hållbart inköp. Ta hjälp av någon som förstår dig och dina behov – så gör vi det enkelt att hitta rätt!

Vi på TriaTech är inte bara trevliga att prata med – vi kan guida er (på dalmål!) till rätt val, hjälpa till att beställa en dator som möter behoven och såklart hjälpa dig i gång!

/Maria

Relaterade stories