TriaTech 15 år

Många härliga minnen...

Det finns många härliga minnen från tiden med TriaTech IT AB och här kommer några från den första tiden när jag, Jörgen Eriksson och Roger Hubbert startade TriaTech IT.

Företagsnamnet

Bara det att komma på ett företagsnamn var en större utmaning jag kunde tänka mig. Vi satt hemma hos mig och klurade på namn och kreativiteten flödade både högt och lågt.
När vi väl hade kommit på bra namn, så fanns den redan registrerad på Bolagsverket eller att domännamnet var upptaget.
Till slut landade vi i TriaTech IT som symboliserade oss tre som grundade företaget och Tech fick stå för att vi var tekniker med IT som förtydligande av vad vi skulle hålla på med.

Första brevet

För att berätta om oss ville vi skicka ett postat brev till företag. Vi satt och skrev ihop ett brev som vi sedan skrev ut en på en bläckstråleskrivare som Roger hade burit med sig hem till mig.
Sent på kvällen när vi hade skrivit klart brevet regnade det för fullt och en oro spred sig.
Tänk om bläcket kommer att smetas ut, så att ingen kommer kunna läsa brevet när det kommer fram.
Det var inget vi kunde lämna åt slumpen. Vi tog och ”postade” ett brev till mig genom att lägga den i min brevlåda.
På morgonen kunde vi verifiera att den kommer hålla även om det är fuktigt i luften😊
Då var det bara att skriva ut ett antal brev och posta dessa med frimärke och allt.

Årets nyföretagare

Efter vårt första år som företagare blev vi 2007 nominerade till årets nyföretagare i Borlänge vilket var väldigt hedrande och kändes fantastiskt roligt.
Väl på plats på företagsgalan, så lyckades vi bli årets nyföretagare.
Ingen av oss var riktigt förberedd på det. Väl på scenen fick Jörgen micken som han i sin tur skickade vidare till Roger som i sin tur skickade den till mig.
Jag hade ingen att skicka den till, så då fick jag premiärtacktala på scen.

Det är bara början

Under den första tiden myntade Roger uttrycket Det är bara början och det känns som att den alltid har följt med oss på TriaTechs resa mot nya mål och möjligheter.

Idag

är vi ett företag med tretton fantastiska medarbetare som gör skillnad genom att leva upp till vår vision it som ger mer värde och vårt motto gör andra bättre och det är bara början 😉

/Mika

Relaterade stories