Att uppdatera eller inte, det är frågan… 🤔

Windows 11 är slutligen lanserat efter en fas av betatestning.

Det nya operativsystemet Windows 11 innebär inga enorma förändringar, men bjuder på desto fler uppdateringar av designen. Dock finns det vissa risker att ta hänsyn till innan du uppdaterar. Till exempel kan det hända att vissa program och applikationer som du kör inte är kompatibla med Windows 11 eller det faktum att ett sprillans nytt operativsystem, kan ha buggar i början.

Windows 11

Windows 11 har fått en mer ren och enkel design som återspeglas i allt från den nya startknappen och aktivitetsfältet, till ljud, typsnitt och ikoner. Startknappen har placerats i mitten för att användaren snabbt ska kunna hitta det som önskas.

I Windows 11 lanseras nya appar för att förenkla möjligheterna till multitasking samt för att ge en bra överblick över parallella fönster eller projekt. Med Windows 11 introduceras också en ny Microsoft Teams-integrering direkt i aktivitetsfältet. Integreringen gör det enklare att direkt chatta eller ringa till vem som helst, var som helst – oavsett vilken plattform de befinner sig på. Den nya integreringen gör också att man kan börja presentera eller stänga av ljudet i Teams direkt från aktivitetsfältet.

Uppdateringen kommer att rullas ut i vågor beroende på en kombination av slump och vilken datorhårdvara man har. Men ska du verkligen trycka på ”uppdatera” så snart uppdateringen landar i Windows Update på din dator? Vad ska man egentligen tänka på?

Uppdatera om…

  • Om du fastställt att du inte har några program eller applikationer som kan påverkas av/ eller inte stöds av en uppdatering till Windows 11
  • Om du och din dator är utvald pilottestare för ditt företag och är beredd på eventuella driftstopp för din del

Avvakta om

  • Om du kör program/applikationer där du ännu inte säkerställt kompatibilitet med Windows 11

Att tänka på

Du har max 10 dagar på dig att nedgradera till Windows 10 om du ångrar dig. Om det går mer än 10 dagar och vill tillbaka till Windows 10 är det ominstallation av hela din dator som gäller.

/Rebecka

Relaterade stories